Derfor er det fedt at cykle mountainbike i Harzen

Mountainbike harzenJeg mærker den kolde vind prikke i huden, da jeg kører ned af asfaltvejen fra Brocken i Harzen på min mountainbike.
30 km i timen.
40,
50,
60 km i timen. Jeg tager let i bremserne for at justere min fart. Det er både for koldt og for farligt.

(Læs om mountainbike turen op af Brocken HER)

Naturlige mountainbike forhindringer i Harzen

Mountainbike harzenFå sekunder efter drejer jeg af asfalten og ned af en lille sti. Holder tungen lige i munden, da jeg passere de første rødder. Stien er smal og tæt omsluttet af de nyudsprungne træer. Hist og her er en lysning i skoven. Men det eneste jeg ser er den næste forhindring. Skovbunden er som en garnnøgle af rødder, der kæmper om pladsen på bjergets stenede underlag.

Mountainbike harzenJeg forsøger på bedste vis at navigere udenom både sten og rødder. Det er umuligt. Der er for mange. Jeg ændre taktik. Tvinger mit blik længere frem for at få et bedre overblik. Automatisk vælger min hjerne den nemmeste linje for mig.
Jeg navigerer ikke længere udenom stenene, men flyver hen over dem. Rejser mig op i sadlen for at bruge mine ben og arme som affjedring. En raslende lyd fra cyklen minder mig om, at skifte den forreste klinge op på det største tandhjul.

Man får høj puls af at cykle mountainbike i Harzen

Tallene på min Garmin cykelcomputer falder hurtigt i takt med, at jeg kommer længere ned af bjerget. Gør hold ved en lille bjerglandsby og spiser frokost med mine cykelkammerater. Wienerpølse med pomfritter og en kold cola.

Mountainbike harzenMaden ligger tungt i maven, da jeg en time senere igen sætter mig på min mounntainbike og begiver mig op af Harzens uendelige bjergstier. Skifter ned på den lille klinge.
12% stigning.
15 %.
Snakken i cykelgruppen forstummer i takt med, at pulsen stiger.
18 % stigning.

Nationalpark Harzen er smuk fra en mountainbike

Mountainbike harzen
Vi ender ved et et udsigtspunkt med en bænk. På den rustikke træbænk står “Nationalpark Harz” skrevet med tydelige bogstaver. Jeg tager mit kamera frem og ser ud over den endeløse horisont af bjergtoppe.

Harzen mountainbikeEfter en fælles vandflaske-skål, sætter vi kuren mod hotellet i Braunlage. På vores vej dertil ser vi både søer, og vandløb i alle størrelser. Følger vandets naturlige løb ned af mod dalen. Hører bækkens klukken og cykler igennem en kilde inden den drejer af og forsvinder.
Jeg indånder de sidste indtryk fra skoven, inden jeg cykler ud i den lille tyske landsby og finder Hotel Regitze.

One Reply to “Derfor er det fedt at cykle mountainbike i Harzen”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *